Het verbreken van banden na een scheiding

Heel veel mensen houden een relatie in stand, die ze in feite onbevredigend vinden. Vaak gaat het om mensen die zijn gescheiden, of op een andere wijze zich leeggezogen voelen door de ander. Herkent u het? Op de één of andere manier kunt u zich niet losmaken van die ander. U ervaart de band die u nog met de ander hebt als knellend en/of pijnlijk, ook al is de relatie al (lang) voorbij. Innerlijk bent u nog verbonden met de ander. Soms vanwege de kinderen, maar ook vaak vanwege (echtscheidings)conflicten. Het lukt u maar niet om u los te maken van die ander.

Als er nog een band is, dan betekent dat dat u nog steeds iets van de ander ‘nodig’ hebt. Al is het maar strijd. Door middel van conflicten blijf je namelijk nog met de ander verbonden of houdt die ander u aan zich verbonden. Want omgekeerd is het natuurlijk ook zo dat uw ex-partner ook iets ‘nodig’ heeft van u. Meestal zijn de kinderen er de dupe van, omdat zij knel komen te zitten tussen hun ouders. Hoewel niemand dat wil, gebeurt het toch. Vaak lijden kinderen onder deze relatievormen van hun ouders.

Met mijn methode ‘Het verbreken van banden’ kan ik u helpen om het bewuste en het onbewuste samen te laten werken, om dat wat u nodig heeft van de ander uit een andere bron te krijgen, zodat u de desbetreffende persoon niet langer nodig hebt. Voor de ander doen we hetzelfde en die persoon hoeft er niet eens in levende lijve bij aanwezig te zijn.

Aan het eind van de sessie krijgt een ieder dus nog steeds wat hij/zij nodig heeft, maar is de behoefte weg om het bij die ander te zoeken.

Wilt u nu eindelijk eens loskomen van uw ex-partner, veeleisende ouder of ruziemakende buren, maak een afspraak bij Mind2Open.