Ziet u door de bomen het bos van de Basis GGZ niet meer?!

Ziet u door de bomen het bos van de Basis GGZ niet meer?De mogelijkheden voor zorg vanuit de aanvullende verzekering zijn er nog steeds en u bent bij mij aan het juiste adres. U kunt bij mij terecht met klachten op het gebied van werkproblemen, rouw, relatieproblemen en problemen op het gebied van angst en trauma. U kunt daarbij zo lang komen als u zelf wenst. Ik ben er voor u en wil u de best mogelijke zorg leveren. Natuurlijk is zorg niet gratis en dat is het ook nooit geweest, ook al hebben wij (therapeuten en cliënten) dit lange tijd wel gedacht. Goede zorg kost geld en goede zorg bent u ook waard. Samen werken we aan een verbeterde psychische gezondheid van u.

Er is veel onrust ontstaan bij alle veranderingen die voor de zorg vanaf januari 2014 zullen ontstaan. In plaats van gesprekken, zal er gewerkt worden met minuten (vergelijkbaar met de minuten van DBC’s in de tweede lijn). Er zal gewerkt worden vanuit verschillende zorgzwaarteproducten. Deze zal bestaan uit vijf componenten:

  • Vermoeden van een stoornis: is er sprake van of een vermoeden van een DSM stoornis?
  • Ernst van de problematiek: subklinisch, licht, matig of ernstig
  • Risico: laag, matig of hoog
  • Complexiteit: afwezig, laag of hoog (is er sprake van as II problematiek?)
  • Beloop klachten: aanhoudend, voldoet aan criteria DSM diagnose

Ziet u door de bomen het bos van de Basis GGZ nog?
Valt u niet of wilt u vanaf januari 2014 niet vallen onder de Basis GGZ, omdat uw klachten niet vallen onder een diagnose binnen een DSM-classificatie. Dan bent u mogelijk iemand met klachten op het gebied van werkproblemen, rouw en relatieproblemen. Natuurlijk bent u nog steeds op zoek naar passende hulp. Een deel kan mogelijk door de POH GGZ behandeld worden. Een POH GGZ is iemand die hulp biedt onder de vlag van de huisarts. Dit is vaak een gespecialiseerde verpleegkundige, met extra kwaliteiten op het gebied van de specialistische zorg. Wilt u echter zelf de regie houden over uw proces en een eigen therapeut kiezen.

Ik voel mij als therapeut nog steeds vrij om u de juiste zorg te bieden.