Groepstraining “Vrijer de zomer in”

groepstraining-twente-mind2open

Bij het horen van het woord groepstraining denken mensen vaak: “Nou, mij niet gezien”. Maar bedenk dan eens dat we de meeste tijd van ons dagelijks leven in groepen doorbrengen, bijvoorbeeld: op school, in een sportteam, je werk en allerlei andere dagelijkse activiteiten.

Ik vond het zelf vroeger altijd verschrikkelijk om in een groep wat te vertellen. Deed ik een nieuwe cursus, dan maakte ik me vooraf al grote zorgen of ik niet rood zou worden of zou gaan stotteren. Ik ben daar overheen gekomen, door het gewoon te doen. Soms heeft iemand echter een duwtje nodig en daar is deze groepstraining uitermate voor geschikt.

Speciaal voor mensen die met enige regelmaat onzeker, verdrietig, angstig en/of boos voelen heeft Mind2Open een speciale groepstraining opgezet:

‘VRIJER DE ZOMER IN’

Wil jij ook vrijer de zomer in?

Heb je last van gevoelens van onzekerheid, verdriet, angsten en boosheid, dan is deze groepstraining ideaal voor jou. Waar vooral het accent op wordt gelegd is dat wat je in de plaats wilt voelen voor dat negatieve gevoel. Mijn ervaring is dat het vooral helpt om te werken aan dat wat je wilt bereiken, omdat alles wat je aandacht geeft groeit, zoals bijvoorbeeld: Zelfvertrouwen, innerlijke rust of balans, voor jezelf op durven komen en zelfbeheersing. Zoals je ziet zijn het een soort van tegenpolen van de negatieve gevoelens. Uiteraard staat vertrouwen voorop in deze training. We maken vooraf de afspraak met elkaar dat alles dat we bespreken ook binnen de groep blijft. Dit is een vereiste voor een goede werking van de training.

Voor wie is deze groepstraining bedoeld? Misschien wel voor jou!

Deze training is ontstaan uit een chatsessie met een depressieve jongere (ik noem haar hier Demi). Zij voelde zich onzeker en durfde er niet met anderen over te praten, uit angst gek of vreemd gevonden te worden. Uit pure wanhoop ging ze zichzelf krassen. Binnen de chats heeft ze een andere manier gevonden om met haar onzekerheid om te gaan en heeft ze gewerkt aan meer zelfvertrouwen en om meer op zichzelf durven te vertrouwen, want dat is wat ze is gaan doen en op sommige leefgebieden ook al deed. Haar zelfvertrouwen was in de laatste chat gestegen van een 3 naar een 5, omdat ze bij het stijldansen vooraan mocht zitten (dat betekent dat je dus heel goed bent) en ook al een keer de dansleraar had geholpen met een oplossing te vinden voor een probleem. In die 5 zat dat ze zich gewaardeerd voelde en erkenning kreeg voor haar houding en dansstijl. Ze gaat nu oefenen om haar houding bij het dansen mee te nemen naar bijvoorbeeld haar stage. En reken erop dat het haar gaat lukken.

Twee leeftijdscategorieën

Voor de groepstrainingen hanteren we twee leeftijdscategorieën. Eén voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 23 jaar en één voor volwassenen boven de 23 jaar. Er wordt getraind in een vaste groep, dus je ziet steeds weer dezelfde gezichten terug.

Wat zijn de kosten voor deze groepstraining?

Deze training wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Dat is afhankelijk van hoe ik bij jouw zorgverzekeraar ben aangesloten. De kosten zijn €45 per sessie. Je kunt een overzicht vinden via de volgende link: http://www.nvpa.org/zorgverzekeraars.html. Mocht je daar vragen over hebben neem dan gerust eens contact met me op. Via het contactformulier is het meest handig omdat ik vaak in gesprek ben met andere cliënten.
Er zal ongeveer 8 keer een groepstraining gehouden worden. Bij voldoende aanmeldingen wordt een avond bepaald. De eerste trainingsavond willen we inplannen op maandag 11 of donderdag 14 mei van 19.00 tot 21.00 uur.

Waar vindt de training plaats?

De groepstraining wordt gehouden bij Mind2Open aan de Deldensestraat 5, 7471 KT Goor. Er is voldoende ruimte voor 8-10 jongeren en/of volwassenen.