IEMT en het Monstertruckdrama in Haaksbergen

Onlangs komt M. bij Mind2Open in de praktijk, waarbij al snel blijkt dat ze last heeft van de gevolgen van het Monstertruckdrama in Haaksbergen, wat ongeveer anderhalf jaar geleden heeft plaatsgevonden. M. is een 17-jarige jonge dame, die ogenschijnlijk niets mankeert, maar in wekelijkheid steeds meer vast begint te lopen in de klachten die ze heeft overgehouden van het drama in Haaksbergen.

Ze ziet nog heel regelmatig de beelden van het ongeluk op haar netvlies, hoort de geluiden van de in paniek zijnde, wegrennende omstanders en voelt zich afschuwelijk hieronder. Het gevoel dat ze erbij voelt is verdriet en angst (vooral angst van de in paniek wegrennende mensen uit het publiek). Het cijfer op een schaal van heftigheid waarbij 10 staat voor het heftigste dat mogelijk is, scoort M. op deze schaal hoger dan een 8.

Binnen de behandeling wordt gebruik gemaakt van de Oplossingsgerichte methodiek en de IEMT-methode, gericht op het weer emotioneel in balans zijn van M. en het vergroten van de eigen oplossingsvaardigheden hierin.
Tijdens het intakegesprek zijn we direct met de behandeling begonnen aan de hand van het doen van de IEMT. Deze techniek heb ik vier keer toegepast (in dezelfde sessie) en ze merkte dat het beeld, geluid en gevoel steeds verder in sterkte afnamen. Van een 8 naar uiteindelijk eerst een 4. Nadat ik even ben weggelopen naar de keuken voor het halen van een glaasje water, geeft M. na terugkomst aan dat ze probeert om bij het beeld, geluid en gevoel te komen, maar dat ze het niet meer kan oproepen. Het wordt nu een 3 en niet lager, omdat ze haast niet kan geloven dat het zo’n positief effect heeft.

Na ongeveer 14 dagen hebben we via de mail een evaluatie en M. geeft aan: ‘Sinds ik bij jou ben geweest voor de behandeling gaat het een heel stuk beter met mij. De eerste 2 dagen voelde ik mij wel heel moe en had ik veel last van hoofdpijn. Nu heb ik eigenlijk nergens meer last van, ik kan er niks meer van herinneren (wat ik nog steeds best raar vind) en ik heb ook het gevoel alsof ik veel meer energie over heb’.
We besluiten om de behandeling bij deze ook direct weer af te sluiten, want waarom meer wanneer het niet meer nodig is. Ik vermoed (heb het niet nagevraagd) dat het cijfer nu nog lager is dan de 3 na het intakegesprek.