Geen migraine aanval meer door IEMT

Behandeling migraine met Integral Eye Movement Therapy

Ik ben Maureen, 42 jaar en heb sinds mijn 10e migraine. Ik had een zware vorm van migraine waarbij mijn aanval begon met overgevoeligheid voor licht en geluid, gapen en diarree, verlamming van mijn mond (niet meer goed kunnen praten) en linkerhand, gevolgd door een kortdurende of lange aura. Na deze aura begon het overgeven en kwam de gruwelijke hoofdpijnaanval, soms kort (een uur) soms lang (4 uur) soms meerdere aanvallen per dag waarbij in het ergste geval het 5 dagen duurde voor de migraine stopte.

De afgelopen jaren heb ik geleerd om triggers tot een minimum te beperken. Zo geldt voor mij: luisteren naar mijn lichaam en voldoende slapen. Qua drinken; minimaal 1,5 liter water per dag, max 3 koffie per dag per dag en geen alcohol. Qua eten: geen suikers en zo gezond (biologisch) mogelijk eten op 6 momenten per dag. Ik kreeg migraine zowel bij leuke dingen maar ook als ik te veel stress ervaarde en niet goed voor mijzelf zorgde.

Na vele therapieën te hebben geprobeerd adviseerde iemand mij naar Martin te gaan voor een IEMT-behandeling. Sceptisch als ik was heb ik een afspraak gemaakt bij Martin.

Tijdens deze IEMT-behandeling visualiseer je, indien mogelijk, de eerste keer dat je een migraine aanval kreeg. Wat gebeurde er precies op dat moment? Was je blij/zenuwachtig/verdrietig?

Martin vraagt je aan deze specifieke emotie te denken waarbij hij bewegingen maakt met zijn vingers voor jouw ogen. Hij maakt deze bewegingen gedurende 5 á 10 minuten en stelt tussendoor enkele keren de vraag hoe zwaar je de emotie nog voelt.
En warempel! Hetgeen ik niet voor mogelijk had gehouden gebeurde! De emotie op die gebeurtenis was na ongeveer 10 minuten zo goed als weg. Natuurlijk weet je nog dat je toen migraine hebt gehad maar de emotie is weg. Een bijzonder vreemde gewaarwording!
Ik had een paar minuten nodig om te beseffen wat ik voelde (of juist niet meer voelde) en te beseffen wat er zojuist was gebeurd.

Ik besloot nog een afspraak in te plannen met Martin op een gebeurtenis die voor mij erg belangrijk was in mijn leven en destijds voor zware migraine heeft gezorgd.
Na 2 IEMT-behandelingen kan ik zeggen dat ik zelden tot nooit meer een trigger voel. Waarbij ik voorheen iedere dag leefde met de gedachte ‘goed voor mezelf zorgen want anders krijg ik migraine’ is deze gedachten nu weg en sta ik, ten opzichte van het krijgen van migraine aanvallen, veel stabieler in mijn leven.

Wat een zalig gevoel!

Wil je zelf ook graag aan de slag met jouw migraine of wil je graag een ander probleem aanpakken?
Neem dan eens geheel vrijblijvend contact op via het contactformulier of via e-mail. Wist je dat je ook zelf meteen je eigen afspraak in kan plannen?