De ervaring van Maria

Een tijdje geleden besloot ik om eens wat verdieping te zoeken in mijn eigen patronen en persoonlijke obstakels die ik steeds vaker tegen kwam in mijn dagelijkse leven. Ik vond dat ik dan wel eerst helder moest hebben wat precies mijn vraag was, maar dat bleek eigenlijk niet nodig. Martin wist me in 1 gesprek te helpen om tot de kern van mijn vraag te komen. Heel knap en prettig hoe hij me op mijn gemak stelde en echt van mens tot mens het contact aangaat.

Martin heeft me in de 3 gesprekken daarna geholpen om mijn negatieve zelfovertuiging en angsten in beeld te brengen en te onderzoeken waar deze vandaan komen. Ik had nooit gedacht dat daar bepaalde trauma’s onder zouden liggen. ‘Trauma’s’, dat klinkt misschien groots en heftig, maar eigenlijk zijn het niet meer dan situaties die je in het verre of nabije verleden hebben geraakt en een zaadje hebben gepland voor je negatieve zelfovertuiging of geraaktheid in het leven nu. Het is erg helpend om te weten waar bepaalde patronen of onzekerheden vandaan komen. Ik kan ze daardoor beter, en zonder oordeel, opmerken en er wat mee doen. Martin weet aan de gesprekken ook goed een pragmatische draai te geven zodat je niet alleen weet waar dingen vandaan komen, maar ook hoe je er in de toekomst anders mee om kunt gaan.

Door de gesprekken met Martin voel ik me lichter en vrijer en ben ik minder kritisch naar mezelf. Het leven gaat met 2 stapjes vooruit en 1 stapje terug, wat er voor zorgt dat de fundering alleen maar sterker wordt, schreef Martin in het verslag van onze laatste afspraak. Een quote die ik me regelmatig voorspiegel als er even iets tegen zit. Of ik lees de verslagen nog eens terug, super handig! Als je ooit twijfelt omdat je het spannend vind om hulp te zoeken, ga naar Martin en kom er achter dat dat echt niet nodig is, het kan alleen maar helpen!