Ervaringen met IEMT

Mijn ervaring met IEMT

Dagelijks loop ik met mijn hond langs de praktijkruimte van Martin en omdat ik er al een tijdje over dacht om EMDR (nu heet het IEMT heeft Martin mij geleerd) te gaan doen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een intakegesprek aangevraagd.

Er was meteen een klik tussen Martin en mij en ik heb bij hem vier IEMT sessies gedaan. In het begin was ik wat voorzichtig, omdat je je niet kunt voorstellen wat IEMT precies is en wat het gaat doen. Bovendien was ik bang voor de stroom aan emoties die los zou komen. Martin heeft mij gerustgesteld door mij uit te leggen hoe hij werkt en de eerste sessie zijn we nog niet heel diep gegaan. Het was voor mij goed om eerst een keer te ervaren wat het was en wat het met me deed. In de drie sessies daarna hebben we drie emoties “aangepakt”: boosheid, verdriet en angst.

Ik was in het begin echt wel een beetje sceptisch, maar Martin zei: “je gaat het merken, het wordt anders”. En hij had gelijk. Het was ongelofelijk hoe ik me na de tweede keer IEMT voelde: opgelucht, vrij, blij! De wereld lachte me toe en alle deuren gingen als vanzelf voor me open. Ik realiseerde me toen dat dat kwam omdat ik zelf veranderd was, een andere uitstraling had, anders met mensen omging. En alles kwam naar me toe en lukte! De “opzettelijke succesmomenten” zoals Martin ze noemde, volgden elkaar op. En natuurlijk weet ik ook wel dat ik me niet zó euforisch zal blijven voelen, maar zoals ik nu ben is het prima. En dat na vier keer IEMT. Dank je wel Martin, dat je mij hebt geholpen de kracht in mijzelf te vinden!