Corona: onzekere tijden vragen om duidelijke oplossingen

Corona: onzekere tijden vragen om duidelijke oplossingen

Het afgelopen jaar hebben er een 13-tal interviews plaatsgevonden met Martin Meijer van Mind2Open. Mind2Open is een praktijk in Hof van Twente voor relatie- en gezinstherapie. Het is gevestigd in Goor. In deze interviews, die zijn gepubliceerd in het Hofweekblad, vertelt Martin over diverse gezinssituaties die hij zelf meemaakt, of die anderen meemaken in deze crisistijd. In de komende weken gaan we de interviews ook hier op onze website publiceren. Een deel is eerder ook al op LinkedIn en Facebook verschenen.

“In deze onzekere tijden zijn er veel mensen die erg moeten wennen aan het zogenaamde ‘nieuwe normaal’”, vertelt hij. Hij vertelt over hoe hij met zijn cliënten altijd naar een oplossing toewerkt vanuit een positieve mindset, hoe hij en zijn gezin omgaan met de situatie en hoe anderen dit doen. Iedereen is anders dus iedereen gaat ook anders met situaties om. “Waar het voor de één helemaal niet moeilijk is om mensen en/of collega’s te zien vindt een ander dit afgrijselijk. Iedereen past zich dan ook aan op zijn of haar eigen manier. En dat is niet voor iedereen even gemakkelijk”, vervolgt de therapeut.

Door de interviews eens helemaal te publiceren op de website hopen we meer mensen te bereiken en hopelijk ook te ondersteunen en op goede ideeën te brengen. Wellicht dat jij zelf ook iets uit de interviews kunt halen. Hoe ga jij om met crisissituaties? Hoe beleef jij deze tijden van Corona en de (semi) lockdowns? Gaat het je gemakkelijk af of heb je er veel moeite mee? Of heb je er zoveel moeite mee dat het je belemmert in je dagelijkse leven of er zelfs ernstige negatieve gedachten aan overhoudt?

Mocht je problemen ondervinden die gerelateerd zijn aan corona of aan een andere ervaring uit het heden of het verleden en je wilt hier eens over willen praten, neem dan contact op met Martin Meijer. Je kunt hem op verschillende manieren bereiken zelfs via WhatsApp. Je vindt de contactgegevens op de contactpagina van deze website.