Reacties van cliënten

Reacties uit de praktijk

Cliëntervaringen met Mind2Open

We kunnen u van alles vertellen over de kwaliteit die we leveren als praktijk maar wat meer spreekt zijn de ervaringen van mensen uit de praktijk zelf. Uiteraard speelt privacy daarbij een grote rol. Iedereen die op deze pagina zijn of haar verhaal vertelt heeft dan ook uitdrukkelijke toestemming gegeven om zijn/haar verhaal te mogen plaatsen.

Uit liefde bij elkaar

Door allerlei veranderingen en ervaringen in ons leven werd ons huwelijk steeds meer een sleur en groeiden we steeds meer uit elkaar.En omdat we erg veel van elkaar houden vonden we het de moeite waard om er wat aan te doen, samen kwamen we er niet uit.

We zijn bij Martin terecht gekomen via zijn site Mind2Open, we hadden er een goed gevoel bij en hebben contact met hem gezocht, natuurlijk moet er een klik zijn en die was er al vanaf de eerste keer!

Hij komt voor ons heel relaxt en ontspannen over.
We hebben door zijn manier van omgaan en denken een heel ander beeld van elkaar gekregen, waardoor ons leven samen een stuk mooier is geworden.
Dit had ik van tevoren niet kunnen denken, hij heeft ook de IEMT met mij gedaan om gebeurtenissen uit het verleden te vergeten en eerlijk gezegd moest ik er eerst niets van weten, ik had er een zweverig gevoel bij! En ik moet bekennen dat het helpt…super
Al met al ziet ons leven er samen weer zonnig uit en daar doen we het voor.
Martin bedankt!
B.

Mijn ervaring met IEMT

Dagelijks loop ik met mijn hond langs de praktijkruimte van Martin en omdat ik er al een tijdje over dacht om EMDR (nu heet het IEMT heeft Martin mij geleerd) te gaan doen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een intakegesprek aangevraagd.

Er was meteen een klik tussen Martin en mij en ik heb bij hem vier IEMT sessies gedaan. In het begin was ik wat voorzichtig, omdat je je niet kunt voorstellen wat IEMT precies is en wat het gaat doen. Bovendien was ik bang voor de stroom aan emoties die los zou komen. Martin heeft mij gerustgesteld door mij uit te leggen hoe hij werkt en de eerste sessie zijn we nog niet heel diep gegaan. Het was voor mij goed om eerst een keer te ervaren wat het was en wat het met me deed. In de drie sessies daarna hebben we drie emoties “aangepakt”: boosheid, verdriet en angst.

Ik was in het begin echt wel een beetje sceptisch, maar Martin zei: “je gaat het merken, het wordt anders”. En hij had gelijk. Het was ongelofelijk hoe ik me na de tweede keer IEMT voelde: opgelucht, vrij, blij! De wereld lachte me toe en alle deuren gingen als vanzelf voor me open. Ik realiseerde me toen dat dat kwam omdat ik zelf veranderd was, een andere uitstraling had, anders met mensen omging. En alles kwam naar me toe en lukte! De “opzettelijke succesmomenten” zoals Martin ze noemde, volgden elkaar op. En natuurlijk weet ik ook wel dat ik me niet zó euforisch zal blijven voelen, maar zoals ik nu ben is het prima. En dat na vier keer IEMT. Dank je wel Martin, dat je mij hebt geholpen de kracht in mijzelf te vinden!

Door anoniem

De ervaring van Maria

Een tijdje geleden besloot ik om eens wat verdieping te zoeken in mijn eigen patronen en persoonlijke obstakels die ik steeds vaker tegen kwam in mijn dagelijkse leven. Ik vond dat ik dan wel eerst helder moest hebben wat precies mijn vraag was, maar dat bleek eigenlijk niet nodig. Martin wist me in 1 gesprek te helpen om tot de kern van mijn vraag te komen. Heel knap en prettig hoe hij me op mijn gemak stelde en echt van mens tot mens het contact aangaat.

Martin heeft me in de 3 gesprekken daarna geholpen om mijn negatieve zelfovertuiging en angsten in beeld te brengen en te onderzoeken waar deze vandaan komen. Ik had nooit gedacht dat daar bepaalde trauma’s onder zouden liggen. ‘Trauma’s’, dat klinkt misschien groots en heftig, maar eigenlijk zijn het niet meer dan situaties die je in het verre of nabije verleden hebben geraakt en een zaadje hebben gepland voor je negatieve zelfovertuiging of geraaktheid in het leven nu. Het is erg helpend om te weten waar bepaalde patronen of onzekerheden vandaan komen. Ik kan ze daardoor beter, en zonder oordeel, opmerken en er wat mee doen. Martin weet aan de gesprekken ook goed een pragmatische draai te geven zodat je niet alleen weet waar dingen vandaan komen, maar ook hoe je er in de toekomst anders mee om kunt gaan.

Door de gesprekken met Martin voel ik me lichter en vrijer en ben ik minder kritisch naar mezelf. Het leven gaat met 2 stapjes vooruit en 1 stapje terug, wat er voor zorgt dat de fundering alleen maar sterker wordt, schreef Martin in het verslag van onze laatste afspraak. Een quote die ik me regelmatig voorspiegel als er even iets tegen zit. Of ik lees de verslagen nog eens terug, super handig! Als je ooit twijfelt omdat je het spannend vind om hulp te zoeken, ga naar Martin en kom er achter dat dat echt niet nodig is, het kan alleen maar helpen!

De ervaring van Karin

Karin is twee keer bij Mind2Open geweest voor het verwerken van een traumatische ervaring uit het verleden. In de tweede behandelafspraak is de IEMT-methode toegepast.

Karin na afloop van de behandeling: ‘Ik heb een aantal keren geprobeerd om de ervaring van vroeger nog eens op te roepen, maar ik kan er niet meer bij. Het is totaal blanco. Het lijkt alsof door de behandeling meerdere ervaringen/emoties uit het verleden zijn weggevaagd. Het voelt als het verliezen van een kookboek. Je weet nog wel welke recepten er in stonden, maar niet meer de ingrediënten van het recept. Met andere woorden: de ervaring is er nog, maar de emoties niet meer.

Ik voel me heel goed op dit moment. Mijn hoofd is leeg. Ik heb zelfs vorige week een telefoongesprek gevoerd met mijn moeder, waarbij ik als volwassene tegen haar kon praten. Voor mij gaf dit echt aan dat de behandeling veel oud zeer heeft weggenomen. Ook met betrekking tot de nare ervaring met mijn vader waarover we hebben gesproken, is het gevoel veranderd. Het gevoel is veranderd naar een herinnering. Het doet geen zeer meer. Ik vind het nog steeds heel onwerkelijk dat dit door de korte behandeling komt.

De ervaring van Harry

Eén van de minder leuke dingen die ik van mijn vader geërfd heb zijn de driftbuien. Tot enige tijd geleden was het effect nog verteerbaar bij met name mijn gezin. Er groeide een soort van begrip bij hen. Naast kleine schades en een pijnlijk hand of voet was het daarna snel weer vergeten. Sinds ruim een jaar namen de driftbuien vormen aan waarvan ikzelf bang werd. Ik stond bijvoorbeeld op het punt om medeweggebruikers na een foute actie te lijf te gaan of dreigde fysiek geweld te gebruiken tegen mijn familie. Ook nam de materiële schade na een driftbui onacceptabele vormen aan.

Na een niet succesvol experiment met de dosering van de medicijnen die ik als hartpatiënt gebruik, m.n. Metropolol kan invloed hebben op de lengte van de “ontstekingslont”, heeft de huisarts mij een bezoek aan Mind2Open geadviseerd.
Na 4 bezoeken in een prettige informele sfeer kan ik concluderen dat het werkt. In de gesprekken met Martin heb ik geleerd om me te richten op het doel (zelfbeheersing) en niet op het probleem (driftbuien). Op deze manier creëer ik een langere “ontstekingslont” die mij tijd geeft om op een rationele wijze de driftbui te vermijden. Ik geniet van het succes niet driftig te zijn geworden en bouw zo het zelfvertrouwen op. Ik zal moeten blijven oefenen maar ben optimistisch voor de toekomst.
Martin…bedankt!

De ervaring van Miranda

Ik vond het altijd heel erg prettig om met Martin te praten.
Martin gaf mij het gevoel dat ik mijzelf kon zijn, door mijn verhaal aan te horen.
Hij gaf mij tips door anders tegen bepaalde dingen aan te kijken, en dat hielp echt.
Kortom zit je niet lekker in je vel etc. Ga naar Martin. Hij helpt je.
Ondanks dat je het zelf moet doen kan Martin je het steuntje in je rug er bij geven.
Martin bedankt voor je goede hulp!

De ervaring van Bert

Naar aanleiding van je mededeling dat je werk in Deventer ging stoppen, waren we in eerste instantie teleurgesteld. Toen we hoorden dat je voor jezelf ging beginnen waren we opgelucht daar mijn dochter veel baat heeft gehad in de manier van aanpak van de psychische problemen (angsten).

Vooral ik was in het begin sceptisch maar dit veranderde naarmate de resultaten kwamen op basis van je ervaring en methodische aanpak. Ook je geduld heeft mij overtuigt van je aanpak met kinderen en pubers. Mijn door angst gekwelde dochter is veranderd in een zelfbewuste jonge dame.
Bedankt en we kijken er naar uit om de sessies in Goor voort te zetten teneinde een goed fundament te verkrijgen waar ze later beslist veel profijt van zal hebben.

De ervaring van Ans

Het huiskamer gevoel overheerst en voelt goed! “waar komen jullie voor” vroeg Martin…….voor een menselijke APK zeiden we. Martin begon te lachen, kom binnen!

De eerste stap is altijd vreemd onwennig. Waar moet ik naar toe. Waar kom ik terecht. Hoe is de setting. Is er een sofa of…… Een hartelijk ontvangst valt ons ten deel. Mooi dat jullie er zijn, koffie, thee!!
We komen in een prettige ruimte. De sfeer is goed en je voelt je meteen rustig en vertrouwd. Er heerst een ongedwongen sfeer. Toeval nee. Martin is in staat zonder dat we het merken de juiste sfeer te creëren. Je voelt het respect voor de moed die wij verzameld hebben om langs te komen. Je geeft je ( mogelijke) problemen niet zo maar bloot aan iemand anders. En je verwacht ook nog iets positiefs terug.
Martin laat je volledig in je waarde. Je mag zijn wie je bent. Laten zien wie je bent. Dat voelt vertrouwd en geeft rust. Er wordt gelachen om onze menselijke trekjes die zo herkenbaar zijn. Het zet je mind open voor een andere kijk op het leven, op je naasten en op je zelf. Alles komt meer in perspectief. We zitten bij Martin heerlijk relaxt, praten en drinken onze koffie. Iedere keer prettiger, gemakkelijker waardoor onze mind steeds opener wordt. We kunnen samen weer verder. Eigenlijk was die stap niet zo groot. Achteraf gezien wel noodzakelijk. Mind2open, opent!

De ervaring van T.v.B en M.v.B. uit H

Wij zijn bij Martin terechtgekomen via vrienden, die zeer te spreken waren over hem.
Gelukkig was er al tijdens onze eerste ontmoeting een klik, waardoor we het gevoel kregen dat we beide onze gevoelens en emoties met hem konden delen.
Onze problemen waren voornamelijk van communicatieve aard waardoor alles in een negatieve spiraal kwam. We voelden ons niet meer begrepen en gehoord door elkaar en in elke poging tot een gesprek liepen we vast.
In de weken daarop heeft Martin ons geholpen om weer verbinding met elkaar te krijgen en heeft ons de ogen flink geopend. Gesprekken over gevoelens en emoties zijn weer door hem op gang gebracht en dat werkt zeer verhelderend en geeft grote opluchting.
Nu is het zo, dat als er iets is, wat een van ons wil bespreken, dat we even gaan “Martinnen”.
We hebben er een werkwoord van gemaakt!
Bij deze willen we hem enorm bedanken voor het redden van ons en ons huwelijk.

De ervaring van Nina

Beste Martin, De chatsessies hebben mij heel erg geholpen. Vaak is het zo dat een (online) psycholoog je alleen maar laat praten en dat er eigenlijk geen actie plaatsvindt. Dat is juist hetgeen wat ik (en ik denk vele anderen) zoeken. Actie! Zoals de opdracht dat ik mijn situatie moest gaan tekenen. Zo zet je die nare gedachten uit je hoofd en blijken ze op papier veel kleiner te zijn. Wat ik ook erg prettig vond is dat je kritisch was op hetgeen ik zei, en dat is heel fijn voor iemand die in de war is en moe. Je advies, begrip, het goed luisteren, en de verschillende opdrachten hebben mij een heel stuk op weg geholpen. Je hebt mij geleerd dat ik niet zomaar moet accepteren dat “iemand” in mijn hoofd zit, in mijn gedachten en hierdoor mijn leven beïnvloed.~Je levensgeluk hangt af van de kwaliteit van je gedachten ~ Martin, heel erg bedankt!

Aanmelden intake gesprek

Indien u wilt weten of Mind2Open voor u de geschikte therapie kan bieden dan kunt u zich aanmelden voor een intake gesprek. Ik neem dan vervolgens contact met u op voor het maken van een afspraak.