Mijn werkwijze

Hoe werkt Mind2Open

Een crisis is een kans

Ik zie een crisis als een kans, want bij een crisis bent u het snelst geneigd iets aan uw situatie te veranderen. Ook bij problemen, oftewel uitdagingen, vindt u bijna altijd wel een lichtpuntje. Ik ga er vanuit dat een probleem niet 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 12 maanden in het jaar aanwezig is. Er zijn altijd momenten dat het iets beter met u gaat.

We gaan samen ontdekken welke momenten dat zijn, want soms hebt u even iemand nodig om in de spiegel te kunnen kijken. Een zeer belangrijk uitgangspunt is dat een verandering van één lid van uw gezinssysteem leidt tot verandering bij meerdere personen binnen uw gezin. Wanneer u besluit om alleen in behandeling te komen, neem ik naast de individuele zorg voor u ook altijd uw sociale omgeving als focus mee in de behandeling (circulaire benadering). Op die manier is systemische therapie individueel ook heel goed mogelijk.

Duidelijke afspraken: u weet waar u aan toe bent

Na ieder gesprek krijgt u via de mail een samenvatting van het gesprek met aandachtspunten om eens extra op te letten. Het voordeel van een samenvatting voor u is, dat u:

  • Het gesprek nog eens rustig kunt nalezen.
  • Het verslag later nog eens kunt nalezen (bijvoorbeeld wanneer een probleem na een langere periode weer de kop opsteekt).
  • Het gesprek eens met iemand anders kunt bespreken, die u vertrouwt.
  • Het beloop van de behandeling inzichtelijk krijgt.
  • Het gesprek met de andere partner kan bespreken (wanneer hij/zij vanwege werk niet bij de behandeling aanwezig kan zijn).
  • We samen de behandeling kunnen blijven toetsen of we dichterbij het doel komen.

Meestal komen we in één tot vijf gesprekken samen dichter bij uw gewenste situatie (doel).