Visualisatietechnieken

Visualisatietechnieken door gebruik van tekeningen

Situaties omzetten naar beelden

Met de visualisatietechniek maken we gebruik van tekeningen. Het werkt vaak goed om de gewenste situatie in beelden om te zetten, omdat het dan nog krachtiger is om naar toe te werken. Deze methodiek werkt erg goed bij kinderen, maar zeker ook bij jongeren en volwassenen.

Inzicht krijgen in de problematiek door middel van een tekening

Het hoofd van uw kind kan bijvoorbeeld erg vol zitten met allerlei beslommeringen, waardoor hij/zij zich minder goed kan concentreren.  Met de visualisatietechniek krijgt het kind de opdracht eerst een tekening van het probleem maken. Na daarover door te praten, wordt het kind vervolgens gevraagd ook een tekening te maken van de gewenste situatie. Kinderen tekenen zichzelf dan vaak lachend en rechtop staand en spreken zichzelf moed of kracht in (ballonnetje met daarin bijvoorbeeld ‘Ik kan het’).

Praktijkvoorbeeld van visualisatietechniek

Laatst kwam er een jongen van 13 jaar bij Mind2Open in behandeling, die last had van een stemmetje in zijn hoofd, waardoor hij zich op school moeilijk kon concentreren. Door hem een gezicht daarbij te laten tekenen, werd het veel tastbaarder en kon hij het stemmetje op een gegeven moment zelfs wegsturen. Dit stemmetje is later ook niet meer teruggekomen, ook niet toen er een ander probleem naar boven kwam.

Praktisch 

  • Geen wachtlijst.
  • Geen verwijzing nodig.
  • Veelal gedeeltelijke vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Check dit vooraf bij uw verzekeraar.
  • Een gesprek duurt gemiddeld 1 uur en kost € 90,00. Dit is inclusief het verslag dat u na het gesprek krijgt thuisgestuurd.