Wie ben ik

Over Martin Meijer

Persoonlijk

Mijn naam is Martin Meijer en ik ben in 1958 in Amersfoort geboren. Sinds 1992 woon ik in Goor. In het dagelijks leven ben ik allereerst echtgenoot en vader van vier prachtige dochters en opa van een kleindochter. Ik ben ervaringsdeskundige als ouder van een nieuw samengesteld gezin.

Naast mijn gezin vind ik mijn werk erg belangrijk. Ik ga graag ‘fluitend naar mijn werk en zingend terug naar huis’, wat meestal ook lukt. Wat mij aantrekt in het werken met mensen is het samen toewerken naar oplossingen. Sinds 2013 doe ik dat vanuit mijn eigen praktijk, ‘Mind2Open’. Dat stelt me in staat om flexibeler in te spelen op de behoeften van de cliënt en nog beter de behandelmethode te kiezen die bij hem of haar past.

Buiten het werk is sport mijn favoriete hobby. Mijn grootste passie is hardlopen. Daarnaast stap ik bij mooi weer graag op de mountainbike of trek ik er met de racefiets op uit. In de winter squash ik graag en sinds kort heb ik fitness ‘ontdekt’. Voor mij is sport een geweldige manier om mijn hoofd leeg te maken en nieuwe energie op te doen. Zo kan ik ook morgen weer fluitend naar mijn werk!

Afgestudeerd relatie- en gezinstherapeut

 • Na mijn HBO opleiding Maatschappelijk Werk en VO (relatie- en gezinstherapie), heb ik mij sinds 2000 gespecialiseerd in de oplossingsgerichte therapie, NLP (NeuroLinguïstisch Programmeren), maken van Helende Verhalen, ‘Kids Skills’ en familieopstellingen.
 • Sinds 2005 ben ik als systeemtherapeut geregistreerd bij de psychotherapievereniging voor relatie en gezinstherapie, de NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie). Later ben ik geregistreerd bij de NVPA (Nederlandse Vereniging Psychologen en Agogen), RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg), SKJ (Stichting Kwaliteit Jeugd), CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en SCAG (geschillencommissie voor de complementaire en alternatieve gezondheidszorg).
 • Sinds 2013 heb ik mij gespecialiseerd in EFT (Emotionally Focused Therapy); een effectieve behandelmethode bij partnerrelatie- en gezinsproblemen.
 • Ook heb ik mij sinds 2013 gespecialiseerd in traumabehandeling door middel van IEMT (Integral Eye Movement Therapy). 

Werkervaring (beknopt)

 • Vanaf 1 maart 2012 eigen praktijk Mind2Open in Goor.
 • 2009 – 2012 ‘De Geheime Tuin’ te Deventer:
  – relatie- en gezinstherapeut/ systeemtherapeut.
 • 1985 – 2009 ‘Karakter’, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie:
  – begeleider van kinderen op een leefgroep;
  – ouderbegeleider;
  behandelcoördinator.